16 februarie 2011

Parere

Educatia reprezinta principala caracteristica a omului, cea care il defineste ca persoana integrata in societate. Astfel avem o gama larga de tipuri de educatie; bunul simt si bunele maniere fac trimiterea la faptul ca omul este educat, are cei sapte ani de acasa. Atunci cand acestea lipsesc in mare parte sau in totalitate, se instaleaza un gol in comportamentul, atitudinea si personalitatea individului. Un om lipsit de acei sapte ani de acasa este privit la un nivel inferior de catre persoanele capabile sa realizeze bunul gust si bunul simt in materie de educatie.
Educatia consta si la ce nivel te afli din punct de vedere scolar; comunicarea ingreunata sau vocabularul folosit in texte scrise sau orale-neadecvat, reflecta probleme in ceea ce priveste cultura si imaginatia persoanei.
De educatie este responsabil individul insusi, prin stabilirea prioritatilor in functie de preferinte si aptitudini-in functie la cat de bine intelege el ca trebuie sa fie politicos cu cei din jur si sa evite greselile din vorbire. Dar si de factorii externi care actioneaza asupra lui de-a lungul timpului, cum ar fi familia, scoala, persoanele din jur/prietenii/grupui de prieteni, ce stimuleaza in mare masura educatia, mai ales cand lipseste motivatia pentru a invata/a fi educat, dar si pentru cei carora le este mai greu sa inteleaga procesul educatiei si continutul acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu